• 2022. augusztus 9.

Akadálymentesítés felsőfokon

2021. október 11.

A VKSZ Zrt megkezdi a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a „Városom Veszprém – önkéntesség, akadálymentesítés és informálás felsőfokon” című projekt megvalósítását megkezdi. A program 12,5 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg. A projekt a többi között egy mobil eszközre optimalizált webes alkalmazás fejlesztését tűzte ki célul, amely magában foglalja az akadálymentesség felmérését a városban és az adatok elhelyezését applikációs programon. A fejlesztés részleteiről többek között dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója számolt be.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).