• 2022. augusztus 12.

A vértanúkra emlékeztek

2021. október 6. , ,

172 évvel ezelőtt, ezen a napon végezték ki Aradon az 1848-49-es szabadságharc tizenhárom főtisztjét, és Budapesten az első felelős kormány miniszterelnökét, Gróf Batthyány Lajost. Amikor itt, ezen a helyen emlékezünk, nem csak a könyvlapokon őrzött eseményekre, hanem erős jellemű, céltudatos, tiszta szellemű, nagyszerű emberekre gondolunk – ezt mondta Veszprém alpolgármestere a Török Ignác utcai emlékműnél tartott megemlékezésen. Vegyünk példát a vértanúkról és vegyük kezünkbe sorsunk alakítását – hangsúlyozta Brányi Mária.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).