• 2022. augusztus 13.

Országos Könyvtári Napok

2021. október 5. ,

Elkezdődtek az őszi könyvtári napok. Veszprémben az Eötvös Károly Megyei Könyvtár központi könyvtára és lakótelepi könyvtárai is kiállításokkal, koncertekkel, workshopokkal, beszélgetésekkel várják az érdeklődőket. „Együtt. Működik!” – ez a címe az idei rendezvénysorozatnak, mely most is a könyvtárak megváltozott szerepére igyekszik ráirányítani a figyelmet. Veszprémben nagy hangsúlyt kapnak a kutyás programok, hiszen most válik hivatalosan is kutyabarát könyvtárra a veszprémi bibliotéka. Idén is lesz kedvezményes beiratkozás és a lejárt határidejű könyvekre amnesztia is.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).