• 2022. augusztus 9.

100 éve született

2021. szeptember 23. , ,

Születésének századik évfordulóján az állatkert egyik alapítójára, Kasza Lászlóra emlékeztek sírjánál, a Vámosi úti temetőben. Sokan dolgoztak azért, hogy Veszprémben állatkert legyen – hangzott el, közülük is kiemelkedik Kasza Laci bácsi, aki nemcsak irányította az építési munkálatokat, de a vadaspark második igazgatójaként megalapozta az állatkert szakmai tekintélyét és máig tartó népszerűségét. Vezetésével vált a veszprémi állatkert jelentős gyűjteménnyé: megsokszorozódott az állatállomány, új kifutók épültek és a vadaspark területe is kibővült.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).