• 2022. augusztus 9.

Kulturális Örökség Napok

2021. szeptember 20. ,

Kiállítások, vezetett séták, koncertek várták az érdeklődőket a hétvégén Veszprémben a Kulturális Örökség Napok keretében. Szeptember harmadik hétvégéjén hagyományosan olyan épületek is megnyitják kapuikat a nagyközönség előtt, melyek máskor nem látogathatók. Veszprémben többi között a megyei könyvtárat és a megyeházát lehetett bejárni, de be lehetett lépni az Alsóvárosi temetőben található, jelenleg az érsekség kezelésében lévő Haiszler-kápolnába is. A Művészetek Háza új kiállítást nyitott és múzeumpedagógiai foglalkozással is várta a családokat a Teguláriumba.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).