• 2022. augusztus 12.

Infolaborok az egyetemen

2021. szeptember 15. ,

A versenyképes egyetemi oktatást segíti az a három informatikai labor, amelyeket Veszprémben, a Pannon Egyetemen adtak át. A Programozd a jövőd projekt keretében létrejött beruházás az Európai unió és a magyar állam támogatásával valósult meg közel 60 millió forintból. A hallgatói laborok az ipar, és a kormányzati intézmények szoftvereit alkalmazzák, ennek köszönhetően a diákok naprakész és piacképes tudásra tehetnek szert, emellett nemzetközileg elismert szakmai vizsgabizonyítványt is szerezhetnek térítésmentesen. Országosan 22 intézményben jönnek létre ilyen laborok összesen 681 millió forint értékben, a Veszprémi Pannon Egyetem az első, ahol átadjuk ezt- hangsúlyozta beszédében Solymár Károly Balázs, az ITM helyettes államtitkára.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).