• 2022. augusztus 12.

Támogatás a civileknek

2021. augusztus 25. , ,

Az idei évben három pályázati rendszeren keresztül már mintegy 20 milliárd forintos keretösszeg áll a civil szervezetek rendelkezésére, ezt mondta a miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Veszprémben a térség országgyűlési képviselőjével közös tájékoztatóján. Szalay-Bobrovniczky Vince kiemelte október 4.-én hirdeti majd meg a Nemzeti Együttműködési Alap a 2022-es pályázatait, éppen azért, hogy a jövő év elején már a tényleges kifizetések is megtörténhessenek. Ovádi Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a választókerületben összesen 32 egyesület mintegy 45 millió forintos támogatást tudott lehívni. A tájékoztatót követően kerekasztal-beszélgetést tartottak a megyeszékhelyen működő szervezetek képviselőivel.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).