• 2022. augusztus 16.

Csipke és porcelán

2021. augusztus 24. , , ,

„A csipkék királynője, a királynők csipkéje” címmel nyílott kiállítás Herenden a világhírű hungarikum alkotások legszebb darabjaiból. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. termékeinek kiskunhalasi bemutatóját viszonozták a napokban megnyílott tárlattal. Mindkettő az emberi kéz alkotásainak remeke, az értékteremtés szimbólumai – hangzott el a megnyitón. A vitrinek mellett alkalmi divatbemutatón is megcsodálhatták a csipkéket a vendégek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).