• 2022. augusztus 16.

Jazz+Az

2021. augusztus 19. ,

Szerda este egy újabb fergeteges koncerttel folytatódott a VeszprémFest programja a Historia-kertben. A magyar popzene egyik legendás, de rövid ideig működő formációja a Jazz+Az lépett színpadra. Az 1997-ben alakult együttest Geszti Péter és Dés László neve fémjelezte a közönség előtt. Filmzenét írtak és közben elhatározták, hogy egy zenés alkotást is összeállítanak, amelynek része lesz az új zenekar. Három kivételes énekesnőt – Kozma Orsit, Váczi Esztert és Behumi Dórit – kérték fel a szereplésre. Két albumot állítottak össze és vették fel a stúdiókban, emellett egy remixlemez is elkészült. Sikereik csúcsán, 2000-ben bejelentették feloszlásukat, egy Kisstadionban tartott búcsúkoncerttel köszöntek el közönségüktől. A búcsúfellépés 20. évfordulóján, tavaly januárban azonban visszatértek a Papp László Budapest Sportarénában, ahol nagy sikert arattak, teltházas koncertet tartottak. A legjobb dalok csendültek fel ismét. A VeszprémFest szervezőinek meghívására ismét összeálltak és a slágerek újra meghódították a nézőket. A prémiumfesztiválon pénteken szünnap lesz, majd szombaton Cotton Club Singers koncertje zárja a veszprémi nyár egyik fesztiválját.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).