• 2022. augusztus 16.

Megújuló kegyhely

2021. augusztus 18. , ,

Teljesen megújul a csatkai búcsújáróhely. A Veszprémi Főegyházmegye területéhez tartozó kegyhely kápolnáját és környezetét állami támogatással építik ujjá a katolikus egyház beruházásában. Szabadtéri miséző helyet alakítanak ki, új zarándok-központot építenek és felújítják a kálváriát is. A legenda szerint a település mellett található forrásnál több, mint 150 évvel ezelőtt megjelent Szűz Mária. Csatka a mai napig fontos kegyhely, amelynek fő búcsúját Kisboldogasszonykor tartják.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).