• 2022. augusztus 12.

Két keréken Márkóra, Bándra

2021. augusztus 12. , ,

A kivitelező átvette a munkaterületet, megkezdődött a Veszprémből Bánd és Márkó irányába tartó kerékpárút építése. Közel 9 kilométeren létesül új nyomvonal, amelynek megvalósítására összesen mintegy 800 millió forint összegű európai uniós támogatást nyert el a megyeszékhely és Márkó önkormányzata. A fejlesztés segíti a munkába járást, de turisztikai és szabadidős célokat is szolgál- hangzott el a projekt sajtótájékoztatóján. A megyeszékhely polgármestere szerint illeszkedve a város kerékpárút fejlesztési koncepciójához ezzel a beruházással is közelebb kerültünk ahhoz, hogy Veszprém a mikrorégió minden irányából elérhetővé váljék kétkeréken is.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).