• 2022. augusztus 12.

Véget ért az Auer Fesztivál

2021. augusztus 9. , ,

Hat nap, hét komolyzenei koncert – ezzel várta az elmúlt napokban a zenebarátokat az Auer Fesztivál. A rendezvénysorozat a hétvégén a Kossuth- és Liszt-díjas hegedűművész, Baráti Kristóf és a Hollandiában élő zongorista, Würtz Klára szonátaestjével, valamint a virtuóz francia hegedűs, Gilles Apap és a házigazda, Mendellsohn Kamarazenekar közös fellépésével zárult. Az idei volt a hetedik Auer Fesztivál, most is bemutatkozási lehetőséget kaptak fiatal művészek, újdonságként pedig volt olyan előadás is, ahol a tánc, a zene és az irodalom találkozott.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).