• 2022. augusztus 12.

Auer Trió koncert

2021. augusztus 5. ,

Az Auer Trió koncertjével folytatódott az Auer Fesztivál. Schubert, Smetana és Liszt műveket játszottak a megyeháza Szent István termében. A trió 2016 nyarán az Auer Fesztiválon alakult, kezdetek óta résztvevői a komolyzenei rendezvénysorozatnak. Folyamatosan frissítik a repertoárt, idén is műsorra tűztek egy olyan művet – Smetana g-moll trióját, melyet most játszottak először. A vasárnap estig tartó Auer Fesztivál programja a járványos helyzet miatt módosul, a péntek estére meghirdetett Barokksolistene koncert elmarad, a jegyeket visszaváltják.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).