• 2022. augusztus 12.

Elkezdődött az Auer fesztivál

2021. augusztus 4. , ,

A város szülöttére, a világhírű hegedűművészre, zenepedagógusra, karmesterre, Auer Lipótra emlékeznek a héten Veszprémben. A vasárnap estig tartó Auer Fesztiválon hat nap alatt nyolc komolyzenei koncert várja a zenebarátokat. A rendezvénysorozatot a Gárdonyi Ifjúsági Kamarazenekar interaktív, családi koncertje nyitotta. A fesztivál hétéves történetében először a közönség egy olyan produkciónak is részese lehetett, ahol a zene, a tánc és az irodalom találkozott. A Forte Társulat két egyfelvonásosát Bartók, illetve Ady művek ihlették.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).