• 2022. augusztus 12.

Elkezdődött a Kabóciádé

2021. július 30. ,

Fesztelen Liget, Zöld Kabóca, játéktér, játszóházak és bábszínházi előadások, táncház és éjszakai kalandtúra- pénteken délelőtt nyitotta meg kapuit a 28. Kabóciádé, a Veszprémvölgyben. A vasárnapig tartó családi fesztiválon az idén 20 éves teátrum ünneplése mellett a zöld szemlélet megerősítése és a fenntarthatóság kerül fókuszba. Szombaton a többi között Helka 10. születésnapi bulijára, Danny Bain, Écsi Gyöngyi és a Budapest Bábszínház előadásaira várják a családok, a fesztivál zárónapján pedig lesz majd gyerekkoncert Lovászi Edinával, táncház Vastag Ricsivel és meg lehet nézni a Mákszem és az Aranyszamár Színház produkcióit is. Elindul „A város, mint otthon és kulturális játszótér” projekt is, amely keretében egy hatalmas bunkerépítésre invitálják a gyerekeket. Veszprém alpolgármestere a rendezvény megnyitóján a többi között úgy fogalmazott: a családi fesztivál tavaly a járvány miatt elmaradt, a Kabóca Bábszínház azonban most ismét csodás világot varázsolt, amely minden korosztályt hívogat a völgybe ezen a hétvégén.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).