• 2022. augusztus 12.

Balatoni szűrőprogram

„Egészségpart” elnevezéssel egészségügyi szűrő-, és felvilágosító programsorozat indult a Balaton északi partján. Hét nyári hétvégén hét településre jutnak el a szűrőbuszok.  A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ és a Nemzeti Népegészségügyi Központ közös szűrőprogramja elsősorban strandokon érhető majd el. Az a célja, hogy a nyaralók figyelmét is ráirányítsa a szűrések és az egészséges életmód fontosságára. A szűrőbuszokon általános állapotfelmérést végeznek, anyajegyeket szűrnek, csontsűrűséget és vérnyomást mérnek, de szájüregi szűrés is elérhető.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).