• 2022. augusztus 9.

Balaton-átevezés

2021. július 12. ,

Negyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Balaton-átevezést. Ezúttal a megszokott Fonyód-Badacsony útvonal helyett a 8 km-es Zamárdi-Tihany-Zamárdi távot kellett teljesíteniük a résztvevőknek. Több mint kétezer egység, összesen négyezer ötvenegy versenyzővel vágott neki a távnak, dacolva az erős széllel és a kánikulával. A nyár egyik legnagyobb szabadidősport rendezvényén kajakban, kenuban, sárkányhajóban, SUP-on, szálltak vízre a résztvevők. A versenyen hajóba ült többek között Schmidt Gábor a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, a háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalin, Szabó Gabriella és Storz Botond is. A környéken igazi fesztiválhangulat uralkodott, népszerű magyar együttesek szórakoztatták a közönséget, Tihanyból a Petőfi Rádió többször is élőben jelentkezett.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).