• 2022. augusztus 12.

Támogatás a gazdáknak

Minden eddiginél több pénzt fordít a kormány a mezőgazdaságra és az élelmiszeriparra, jelentette be Veszprémben az agrárminiszter. Nagy István az állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázat támogatói okiratainak átadásán köszönetet mondott a gazdáknak, akik a járvány idején is gondoskodtak a minőségi élelmiszerellátásról és bejelentette azt is, hogy július 14.-től újabb pályázati lehetőségek nyílnak meg. A kormány stratégiai ágazatnak tekinti az élelmiszeripart és a mezőgazdaságot, ezért az uniós forráshoz 80%-os társfinanszírozást biztosít – tette hozzá a miniszter.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).