• 2022. augusztus 20.

Népszerű az e-bike

2021. július 6. , ,

Július 5. és 9. között újra állami támogatással lehet elektromos rásegítésű kerékpárokat vásárolni. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatának ez már a nyolcadik fordulója. A kormány eddig közel 5000 elektromos bicikli kedvezményes vásárlásához járult hozzá, több mint 500 millió forinttal. A támogatás célja – a környezet védelme mellett – az autóhasználat csökkentése, a kerékpáros közlekedés ösztönzése és az egészségvédelem. Az 1 milliárd forint keretösszeggel meghirdetett kiírás nyolcadik szakaszában péntekig lehet benyújtani a pályázatokat. Az elektromos rásegítésű kerékpárokhoz ezúttal is magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen. Pályázatot legalább három hónapos folyamatos munkaviszonnyal, megbízási jogviszonnyal, vagy vállalkozói jövedelemmel rendelkezők nyújthatnak be. A támogatás maximális értéke pedálszenzoros kerékpárok esetében 90 ezer, a nyomatékszenzoros biciklik esetében pedig 150 ezer forint. Részletek az elektromobilitas.hu oldalon olvashatók. A pályázat benyújtásához az egyik veszprémi kerékpárüzletben is adnak segítséget. Az üzletvezető azt mondja, egyre többen keresik az e-bicikliket, hiszen ez a közlekedési eszköz rengeteg lehetőséget kínál a fiatalabb és az idősebb korosztály számára egyaránt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).