• 2022. augusztus 9.

Színes tűzfal

Elkészült Veszprémben a Halle utca 5. szám alatti társasház keleti falán az a street art alkotás, melyet a Hősök zenekarból ismert Mentha készített. Ozsváth Gergely és barátja egy darusautó kosarában dolgozott a 30 méter magas tűzfalon. A téma egy jellegzetes veszprémi jelenség: a kézilabda és a helyi szurkolók kapcsolata volt. A falfestmény napokban megtartott avatóján elhangzott, hogy a forrást az Európa Kulturális Főváros 2023 Program biztosította, valamint Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is támogatta az elképzelés megvalósítását. A képviselő örömét fejezte ki, hogy igazi csapatmunka eredménye lett az alkotás, a lakótelepen élők körében pozitívan fogadtaták az ötletet. A Westprememural fantázianevű alkotást a tervek szerint továbbiak követhetik a lakótelepen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).