• 2022. augusztus 14.

Koncepció váltás

2021. július 5.
Koncepció váltás

Nem volt abban semmi meglepő, hogy a Telekom Veszprém férfi kézilabda csapatánál a Momir Ilic – Gulyás Péter edzőpárossal kötöttek szerződést a szakmai munka folytatására David Davis helyett. Mivel az év elején a klub bekerítette magát a szerződések meghosszabbításával se az edzői, se a játékos fronton nem maradt más választás, mint a saját erők bevetése.

Így esett a választás a veszprémi akadémián dolgozó edző-duó összerakására. Bár szakvezetőként a felnőttek mezőnyében valóban null-kilométeresek, viszont a játékos pályafutásuk alapján a klub egyik legnehezebb időszakában jár nekik is a bizalom, mint az elődöknek, akik hasonlóan tapasztalatlanok voltak a kezdéskor. Nem lesz könnyű dolga a duónak, mert egy szakmailag és morálisan is szétesett csapatot, közösséget kell összerakni. A nagy kérdés: Momo kézben tudja-e tartani és szakmailag is motiválni a mostanra leamortizálódott keretet? A legfontosabb mégis az, hogy ezek a tejben-vajban, mézzel folyó Kánaánban elkényeztetett játékosok hajlandók-e megmozdulni azért, amiért busásan megfizetik őket. A kis-Gulyiban abszolút megbízom, nagyon jó meglátásai vannak, ezt többször bizonyította már a mérkőzések szakértőjeként is. Meggyőződésem, hogy jól „súg” majd a kispadról kollégájának. Egy valamit azért nem értek: egy több, mint három milliárd forintból működő csapatnál, hogy lehet azt kijelenteni, hogy a Final Four-ba jutás nem elvárás. Legalábbis a szurkolók felé nem az. A csapat azért nézzen magába, mert nagyjából ez a keret kétszer is volt a legjobb négy között, megújulva miért ne lehetne ott jövőre is? Akik ugyanis távoztak, nagyon keveset játszottak. Az akadémisták viszont egyelőre csak a hazai NB I-ben szerezhetnek játék rutint a felnőttek között. Legalább most ez is benne van az új koncepcióban, amire majd az idő ad választ, hogy jó döntések születtek-e július 1-én…

Donát Tamás
Donát Tamás

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).