• 2022. augusztus 20.

Semmelweis Ignácra emlékeztek

Semmelweis Ignác kétszázharmadik születésnapjára emlékeztek a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban. Az egészségügyben dolgozók hagyományos ünnepségén az eseményen résztvevő Porga Gyula, a megyeszékhely polgármestere úgy fogalmazott, hogy akár minden nap itt állhatnék és mondhatnám, hogy köszönjük, akkor sem tudnánk meghálálni, amit értünk tettek a koronavírus-járvány idején. Az esemény végén kinevezéseket, okleveleket elismeréseket adtak át.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).