• 2022. augusztus 20.

Használható a csomópont

Forgalomba helyezték a 8. számú főút Veszprémet elkerülő szakaszának első felüljáróját, már használható az új Almádi úti csomópont. A kivitelező munkatársai végeztek a híd, a le és felhajtó sávok, valamint a felüljáró két végén található egy -egy körforgalom megépítésével. A műtárgy statikus és dinamikus terhelési próbáját május végén tartották meg, a mérések alapján biztonságosan lehet használni a két sávos, kerékpáros úttal kiegészített hidat. A munkálatok miatt tavaly, szeptember 14 -től zárták le a keresztirányú forgalom előtt a csomópontot, majd a kivitelezés előrehaladtával január első felében a Dornyai Béla utca Almádi út felőli végét is. A forgalomba helyezésnek köszönhetően ismét zavartalan Veszprém és Balatonalmádi felé a forgalom, teljes hosszában járható az Almádi út és megközelíthető a bevásárlóközpont területe is. A beruházó és a kivitelező felhívja a közlekedők figyelmét, hogy jelentősen megváltozott a terület forgalmi rendje! A szerda este lezajlott átadáson készült tudósításunkat csütörtök esti híradásunkban tekinthetik meg.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).