• 2022. augusztus 12.

Elhurcoltakra emlékeztek

2021. június 28. ,

Közös megemlékezést tartott a veszprémi önkormányzat és a Veszprémi Zsidó Hitközség a Mártírok úti temetőben azon zsidó honfitársaink emlékére, akiket hetvenhét évvel ezelőtt deportáltak és többségét gázkamrákban kivégeztek, meggyilkoltak. A városi gettókból elhurcoltak közül csak néhányan térhettek vissza a megyeszékhelyre, a környékbeli településekre. A temető ravatalozójában, több, mint ezerötszáz meggyilkolt veszprémi zsidó honfitársunk neve szerepel a falon, amivel Somogyi Lajos keramikus művész állított emléket a holokauszt áldozatainak. A modern technikának köszönhetően az emlékezők élő közvetítésben láthatták a szertartást.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).