• 2022. augusztus 9.

Filharmónia koncertek

2021. június 24. ,

Öt koncertből álló hangversenysorozatot indít ősztől a Hangvillában a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. A szeptember 30-i nyitókoncerten az Orfeo Zenekart és a Purcell Kórust hallhatja majd a közönség négy külföldi szólistával Vashegyi György vezényletével. A koncertsorozat vendége lesz az egyiik legismertebb magyar szoprán, Baráth Emőke, aki Handel drámai oratóriumának, a Theodorának a címszerepét énekli majd, fellép Veszprémben a Budapesti Fesztiválzenekar kamaraegyüttese, és a világhírű The King’s Singers is. A Hangvilla koncerteket 2022 tavaszán a Concerto Budapest fellépése zárja. A Filharmónia hosszú ideje szervez már koncerteket Veszprémben, 2013 óta a Hangvillában, előtte az egyetemi aulában várták a zenebarátokat. Az idei koncertsorozat mind a műfajok, mind a fellépők szempontjából igen változatos – hangzott el a bérletsorozatot bemutató tájékoztatón.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).