• 2022. július 6.

Ne helyes, ügyes csapat legyünk

2021. június 23. ,
Telekom Veszprém

Július 1-én kiderül a klub korábbi kommunikációja szerint, hogy ki lesz a Telekom Veszprém rekord magyar bajnok férfi kézilabda csapatának edző-párosa, kivel kezdik meg a felkészülést a következő hónap közepétől a játékosok. 

  A veszprémi sportújságírók televíziós beszélgetésében csak pletyka szinten szóba került a Momir Ilic, Gulyás Péter kettős első csapathoz érkezése, akik jelenleg a korábbi jobbszélső szakmai irányítása mellett az akadémián pallérozzák a fiatalok tudását. Már több, mint ezerkétszázan megnézték a Veszprém Televízió erről is értekező összeállítását  és vérmérséklet szerint alkottak véleményt a kommentelők erről a felvetésről, ami csupán egy elejtett megjegyzés, mondat volt. Mint ahogy az is, hogy legalább öt-hat játékosnak távoznia kell az együttestől. Persze ez is csak a városi zuhanyhíradó értesülései szerint.

  A felfokozott várakozás érthető, hiszen ez egy nagyon fontos döntés lesz, amely akár hosszú távra befolyásolhatja a világhírű klub további eredményességét. Az egyesület történetének 44 évében máskor is voltak kritikus pillanatok. Akadt máskor szintén váratlan, gyors, ráadásul idény közbeni edző csere. A legemlékezetesebb az volt, amikor Kiss Szilárd, dr. Hoffmann László , Velky Mihály és Kaló Sándor (emlékét megőrizzük) is ülhetett a kispadon egy bajnokságban. Aztán persze voltak sokkal nyugodtabb időszakok is, hiszen Zdravko Zovko hét, Mocsai Lajos öt évig dirigálhatta a csapatot. Carlos Ortegát bajnokság közben küldték el, mint ahogy Ljubomir Vranjest is. Xabi Sabate másfél évet kapott a bizonyításra, pedig ő állt a legközelebb a Bajnokok Ligája megnyeréséhez az együttesével. 

  Természetesen a bajnoki cím elvesztése óta többen is segíteni akartak a javaslataikkal a döntés hozóknak, hogy ki lenne a legjobb megoldás a nehézségek áthidalására edző fronton. Volt, aki Veszprém kötődésű, több élvonalbeli klubnál is jól dolgozó szakembert javasolt. Mások a német precizitást helyezték előtérbe, de akadt olyan elképzelés, hogy tekintélyes, sikeres jónevű  mester vegye át a varázspálcát – szükség lesz rá – Veszprémben. A klub is ezt a tervet képviselte. 

  Mert bizony az érkezőnek és a segítőjének egy újra játszani tudó, egymásért küzdő, igazi CSAPATOT kell összeraknia. Mert addig csak egy helyes, ügyes csapat leszünk. Ez egy idézet attól a sportvezetőtől, aki 39 évig vezette sikeresen a klubot. Ezt akkor szokta mondani, amikor jól játszott a csapat, a győztes is dicsérte az együttest, de vereség volt a vége. És ezt bizony nagyon nehezen tudta elviselni az akkori ügyvezető…

Donát Tamás
Donát Tamás

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com