• 2022. augusztus 16.

Hajózás a Balatonon

2021. június 17. , ,

Naponta több százan közlekednek a Balatonon a Bahart hajóin. A nyár beköszöntével hétköznapokon is sokan veszik igénybe a balatoni járatokat. A balatoni hajózás idén 175 éves, ebből az alkalomból több helyszínen kiállításokkal emlékeznek meg az évfordulóról. A hajózási társaság legnagyobb járműve a Siófok katamarán, melyet néhány évvel ezelőtt újítottak fel emellett folyamatosan fejlesztik a flottát. A legtöbb utas az élmény miatt száll fel a hajókra, legtöbbjüknek örök emlék marad Közép-Európa legnagyobb tavának átszelése.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).