• 2022. augusztus 12.

“Vidd el a te faludba…”

2021. június 11. , , ,

Különleges világot mutat be a Laczkó Dezső Múzeum új időszaki kiállítása. A tárlat a Csendes-óceán egyik szigetcsoportjára, az Admiralitás-szigetekre kalauzol, Molnár Mária misszionárius gyűjteményét tárja elénk. Használati tárgyak és fotók segítségével azt mutatja be, hogyan élt a helyi őslakosság az 1930-as években, amikor a várpalotai születésű diakonissza ott szolgált. A kiállítás emellett a melanéziai kultúra változásait, átalakulását is szemlélteti, hiszen ennél korábbi és későbbi időszakból is bemutat fotókat és egy filmet is.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).