• 2022. augusztus 12.

Napfényes karácsony

Veszprém Város Vegyeskara elindítja „A zene városa – a városlakók zenéje” címre keresztelt rendezvénysorozatát. Az egyesület a Széchenyi 2020 program keretében 15 millió forintos uniós támogatást nyert el a megvalósításra. Az egész évadon átívelő eseménysorozat keretében előadásokat, koncerteket, kórustalálkozókat is tartanak majd. Az első esemény, a járvány miatt lemaradt karácsonyi hangversenyük lesz, amit szokatlan időpontban, június 24.-én Napfényes Karácsony címmel tartanak majd meg.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).