• 2022. augusztus 9.

Nemzeti Összetartozás Napja

2021. június 4. , ,

A Nemzeti Összetartozás Napja lehetőséget biztosít arra, hogy Trianon keserű emlékét magunk mögött hagyjuk és teljesen új lelkiséggel, büszkén tekintsünk magyarságunkra. Mint erőre, lehetőségre, biztonságra- fogalmazott a Nemzeti Összetartozás napján rendezett megemlékezésen a veszprémi Országzászlónál a térség országgyűlési képviselője. Ovádi Péter arról is szólt: hamarosan egész Európa szeme erre a dunántúli városra és az itt élő magyarokra vetül. Mutassuk hát meg, hogy magyarként milyen büszkék vagyunk kultúránkra és ne féljünk belevágni nagyratörő tervekbe, hiszen, ha így teszünk, egész Európának mi veszprémiek fogjuk megmutatni, hogy a magyarok mi mindenre képesek. A megemlékezés keretében hirdették ki a veszprémi Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság és a Művészetek Háza által még tavaly kiírt irodalmi pályázat eredményeit is.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).