• 2022. augusztus 12.

Egyházzene Veszprémben is

2021. május 14. ,

Veszprém lesz az egyik helyszíne jövő héten a Con Spirito Egyházzenei Fesztiválnak. A komolyzenei programsorozatot május 18 és 23. között rendezi meg a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. Veszprém mellett Szegeden és Pécsett lesznek még koncertek. Hosszú idő után ez lesz az első alkalom, amikor a zenebarátok élőben is élvezhetik a zenét. Veszprémben két hangversenyt tartanak a Margit templomban, kedden a Bécsi Zeneművészeti Egyetem Gregorián Szkólája lép fel, pénteken pedig az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).