• 2022. augusztus 12.

40 év a természetvédelemben

A járványhelyzet enyhülésével a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság több látogatóhelye is újra kinyitott: így látogatható a Salföldi Major, a tihanyi Levendula-ház, a bakonybéli Pannon Csillagda és a tapolcai tavasbarlang is. Az elmúlt időszak felnyitotta az emberek szemét, hogy milyen fontos a természet közelsége- mondja dr. Kopek Annamária. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Ökoturisztikai és Környezeti-nevelési Osztályának korábbi vezetője – aki részére a köztársasági elnök tavaly a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta- a közelmúltban vonult nyugdíjba 40 évnyi szakmai munkát követően.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).