• 2022. augusztus 16.

Anyák, gyermekek

A tavalyi esztendő után 2021-ben is megemlékezést tartott a Lokálpatrióták a Városért Egyesület május első vasárnapján, Anyák napján. A Jutasi úti lakóházak zöldövezeti részében felállított „Anya gyermekével” című szobornál Molnár Ernő társelnök idézte fel a Raffai Sándor által készített műalkotás történetét, mely 2006-ban került a városrészbe. A meghívott édesanyákat egy – egy szál virággal köszöntötték a szervezők. Sajnos a járványhelyzet miatt idén is kis létszámban voltak jelen a városlakók, de remélhetőleg a következő években már többen itt lesznek és kis műsort is össze tudnak állítani az ünnepre. Kavalecz Tibor társelnök felidézte testvérével miként keresték fel édesanyjukat és töltötték vele a napot. Úgy fogalmazott bárcsak mindennap anyák napja lenne.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).