• 2022. augusztus 12.

Nyithatnak a kulturális intézmények

2021. április 30. ,

Szombattól tovább enyhülnek a járványügyi előírások. Nyithatnak a szállodák, a mozik, az éttermek belső terei, a konditermek, de készülhetnek a nyitásra a kulturális intézmények is. A szolgáltatásokat egyelőre azok vehetik igénybe, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, de védett felnőtt kíséretében gyerekek is látogathatják ezeket a helyeket. Veszprémben fokozatosan nyitnak meg a kulturális intézmények, a múzeumok jövő héten még zárva lesznek, a Petőfi Színház május 9-én játszik először közönség előtt, a Pannon Várszínház pedig pünkösd után várja nézőit. Az intézmények most dolgozzák ki, miként tudnak megfelelni az előírásoknak, kik, hogyan ellenőrzik például a védettségi igazolványt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).