• 2022. augusztus 9.

Kamerák a szemetelők ellen

2021. április 29. ,

Közel 28 millió forintos támogatás segítségével 12 mobil térfigyelő kamerát telepítenek május végéig a megyeszékhelyen az illegális hulladéklerakók felszámolásának segítésére.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium előző pályázatából 18 millió forintot fordított a város a hulladékok elszállítására, most a jogellenes tevékenység megfigyelésével a felelősségre vonás lesz könnyebb. Az ellenőrzött terület nagysága meghaladja a 8000 négyzetmétert. A térfigyelők a városi kamerarendszerhez kapcsolódnak és 24 órás üzemben működnek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).