• 2022. augusztus 14.

Nyitnak a teraszok

2021. április 23. , , , ,

Meghaladta a 3,5 millió főt a beoltottak száma Magyarországon, ez azt jelenti, hogy hosszú idő után újra megnyithatnak az éttermek és kávézók teraszai, kerthelyiségei – erről a miniszterelnök beszélt közösségi oldalára feltöltött videójában. Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban bejelentette azt is: jövő hét közepén, ha a beoltottak száma eléri a négymilliót, újabb enyhítések jönnek. A többi között, kinyithatnak az éttermek belső terei, a szállodák, a színházak, a mozik, az állatkertek. Újra lehet majd uszodába, edzőtermekbe és sportrendezvényekre járni, de a szolgáltatások igénybevételét a védettségi igazolvány meglétéhez kötik. Szombattól a teraszok reggel öt és este fél tíz között várják a vendégeket, a kijárási tilalom kezdete pedig 23 órára módosul. A vendéglátóhelyeken felkészültek a szombati nyitásra, az utolsó simításokat végzik, fertőtlenítenek, takarítanak, felszerelik a napvitorlákat. A higiéniára továbbra is fokozottan figyelnek, a járványügyi szabályokat a dolgozók és a vendégek védelmének érdekében maximálisan betartják. A Balaton-part egyik legszebb panorámájú teraszán két szinten, kétszáz négyzetméteren, 140 vendéget tudnak fogadni, nagyon várják már, hogy újra élettel teljen meg a környék.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).