• 2022. augusztus 12.

Enyhítések várhatók

2021. április 22. , , , ,

A koronavírus ellen vakcinát felvett állampolgárok száma csütörtökön meghaladta a 3,4 millió főt, így valószínűleg pénteken elérhető lesz a 3,5 millió beoltott, az ezt követő napon, azaz április 24-én szombaton kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai– jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Gulyás Gergely hangsúlyozta: az üzletekhez hasonlóan a kerthelyiségek is este fél 10-ig lehetnek majd nyitva. A nyitás következő lépcsőjében, tehát várhatóan szombattól este 11 órára módosul a kijárási tilalom kezdete. A vendéglátóhelyek újraindulása az első lépés a szabadság visszanyerése felé, és remélhetőleg ezt további intézkedések is követhetik majd, hiszen jelentős mennyiségű oltóanyag érkezik az országba – tette hozzá Gulyás Gergely. Kitért arra is: ha marad az oltások beadásának jelenlegi üteme, akkor négymillió beoltott állampolgárnál újabb enyhítések várhatók, erről már jövő héten a miniszterelnök ad majd tájékoztatást.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).