• 2022. augusztus 9.

Főegyházmegyei E-levéltár

2021. április 21. , ,

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Veszprémi Főegyházmegyei Levéltár internetes dokumentummegtekintő szolgáltatása. Az intézmény weboldalán regisztrációt követően eddig is elérhetőek voltak azok a digitális fényképek, melyeket többek között a katolikus plébániákon íródott anyakönyvekről készítettek. Most azonban egy pályázati forrásnak köszönhetően 15 plébánia esetében a képekhez egészen 1895. szeptember 30 – ig már kereshető adattartalom is társul.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).