• 2022. augusztus 16.

Fagykár

2021. április 19. , , , , ,

Az áprilisi tél jelentős károkat okozott a megye gyümölcsöseiben. Van olyan kajszibarack ültetvény, ahol gyakorlatilag 100%-os a fagykár. A korai virágzású szilva, meggy, cseresznye és alma fajták között is előfordul a 30 – 40 % -os terméskiesés. Az agrárgazdasági kamara megyei elnöke szerint úgy tűnik a kalászosok egyenlőre megúszták, de az őszi káposztarepcében szintén 30%-ot közelíti fagykár. A méhcsaládok mintegy 18% -a elpusztult a hideg idő miatt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).