• 2022. augusztus 9.

Újabb nyitás 3,5 millió beoltott után

2021. április 14. ,

A kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott emberben határozta meg- közölte délután közösségi oldalán a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt mondta: ha ezt elérjük- várhatóan jövő hét közepén, szerdán vagy csütörtökön- kinyithatnak a teraszok és visszakaphatjuk a régi életünk egy darabját. Bejelentette azt is: a vendéglátósokat terhelő teraszdíjat a kormány eltörli. Döntöttek az iskolák újraindításáról is. Ennek értelmében április 19-én, hétfőn kinyitnak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatos osztályai, a felsősök számára május 10-ig marad az otthoni, digitális alapú oktatás. A miniszterelnök továbbra is azt kérte: mindenki oltassa be magát és a felkínált vakcinát fogadja el.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).