• 2022. augusztus 12.

Már gyűjtik a zöldhulladékot

2021. április 14. ,

Az idei évtől megszűnt a korábbi „utcára kihelyezős” tavaszi és őszi zöldhulladék gyűjtés, helyette április 1. és november 30. között havonta egyszer házhoz menő zöldhulladék gyűjtést biztosít a szolgáltató.

A VHK Nonprofit Kft. 10 területre osztotta Veszprém városát, eszerint készült a gyűjtőautók menetrendje is. Azt, hogy a járművek mely utcákat mely napokon keresik fel az adott hónapban, azt a VKSZ honlapján találják meg az érintettek, a hulladékgyűjtési naptárban- tájékoztatott a Veszprém TV közéleti magazinműsorában Czaun János ügyvezető. Kitért arra is, a társasházak esetében is keletkezhet zöldhulladék, ezért a szolgáltató róluk sem feledkezett meg. A zöldhulladék gyűjtésről készült teljes beszélgetést pénteken 19.20 perctől láthatják nézőink Beszéljünk róla! című műsorunkban.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).