• 2022. augusztus 14.

SZJA bevallás

2021. április 13. ,

A Nemzeti Adó és Vámhivatal idén is külön kérés nélkül elkészíti az személyi jövedelemadó – bevallás tervezetét azoknak, akikről munkáltatói adattal rendelkezik.

A dokumentumot az Ügyfélkapu rendszeren keresztül tekinthetik meg az érintettek. Akinek azonban nincsen ügyfélkapu-regisztrációja, idén is kérnie kell a tervezete postázását, ha szeretné papíralapon megkapni. Ehhez nem kell mást tenni, mint adóazonosító jelét és a születési dátumát tartalmazó kérelmet eljuttatni a NAV-hoz április 15-éig. Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen április 30-áig küldi el postán az igénylőknek. Akinek nincs Központi Azonosítási Ügynök azaz KAÜ azonosítója, azok az sms-ben, a NAV internetes oldalán elérhető űrlapon, levélben, valamint a 1819-es telefonszámon kérhetik. Aki esetleg lecsúszik az április 15-ei határidőről, az május 20-áig személyesen, előzetes időpontfoglalással a NAV ügyfélszolgálatain is kérheti adóbevallási tervezetének kinyomtatását. A bevallással kapcsolatos minden fontos információ megtalálható a nav.gov.hu internetes oldalon.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).