• 2022. augusztus 12.

Elindult a beiratkozás

2021. április 12. ,

Szombattól online formában elindult az általános iskolai beiratkozás.

Azok az intézmények, melyek KRÉTA rendszert használnak már hétvégén megnyitották jelentkezési felületeiket a szülők előtt. Országosan 95 ezer kis elsőst várnak szeptembertől az iskolapadba. Az elektronikus beiratkozáshoz csak a lakcímkártyát kell feltölteni, a többi dokumentumot elég lesz a tanévkezdéskor személyesen bemutatni. Emellett most kell nyilatkozniuk a szülőknek arról is, hogy a gyermekük hittanra vagy etikára fog-e járni. A járványos helyzetben kérik az érintetteket, hogy az online jelentkezést válasszák, aki mégis személyesen szeretné beíratni a gyermekét az iskolába e héten csütörtökön és pénteken keresheti fel a választott intézményt, a Veszprémi Tankerületi Központhoz tartozó általános iskolák ezen a két napon reggel 8 és este 7 óra között várják a szülőket. Az iskolai körzethatárok a tankerület honlapján olvashatók.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).