• 2022. augusztus 12.

Vers elvitelre

2021. április 9. , , , ,

Elindult a Művészetek Háza és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. közös költészet napi programja. A rendhagyó kezdeményezés célja a régióhoz kötődő kortárs alkotók népszerűsítése. A program keretében azok, akik április 13-ig az akcióban résztvevő helyi éttermekben, kávézókban, pékségekben, borbárokban elvitelre vagy házhoz szállítással vásárolnak verses könyvjelzőket kapnak. A könyvjelzőkön a Veszprémben és a Balaton térségében élő és alkotó költők versei, versrészletei olvashatók, a szervezők Éltető Erzsébet, Tungli M. Klára, Fenyvesi Ottó, Géczi János, Lanczkor Gábor és Szálinger Balázs költeményeiből válogattak. Négy József Attila-díjas alkotó szerepel a kiválasztott költők között, de szempont volt a válogatásnál az is, hogy a régió sokszínű költészetét megmutassák. Emellett a hónapok óta igen nehéz helyzetben lévő helyi vendéglátósokra is szerették volna ráirányítani a figyelmet a szervezők.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).