• 2022. július 2.

Kérdések a szabadnapi menetrendről

2021. április 1. ,

Kinek az egyetértésével hozta meg a V-Busz Kft. azt a döntését, mely szerint április elsejétől a V-Busz járatai további intézkedésig módosított szabadnapi, hétvégi menetrend szerint közlekednek? – a többi között ezt kérdezte Veszprém polgármesterének írt nyílt levelében Katanics Sándor.

A veszprémi közgyűlés DK-Szakszervezetek frakciójának vezetője szerint a tervezett intézkedés átgondolatlan, emberek életét veszélyezteti és az ellenzéki képviselő számára érthetetlen az is, hogyan lehet a járvány legnehezebb napjaiban megtenni, hogy a legkiszolgáltatottabb emberek zsúfolt járatokon kerüljenek veszélybe, miközben a megélhetésük érdekében kénytelenek tömegközlekedési eszközt igénybe véve munkába járni.
A V-Busz Kft. a közszolgáltatási szerződésnek megfelelően járt el, a járványügyi helyzetet, a hivatásforgalmi igényeket, a működési-üzemeltetési költségeket is szem előtt tartva, a menetrendi intézkedésekről utasszámlálási adatokkal alátámasztva tett javaslatot az önkormányzat felé- reagált közleményében a helyi közlekedési társaság. Mint írták: a mért adatok alapján a járatok átlagos kihasználtsága alig több mint 10%, több olyan pontja is van a városnak, ahol több mint 80%-kal tartósan csökkent az utasforgalom. A V-Busz Kft. közlése szerint a reggeli és délutáni csúcsidőszakban jelentkező magasabb számú igényekhez igazodva, az eredeti hétvégi időpontokon felül a menetrendbe illesztve számos többletjáratot indítottak, ezzel kiszolgálva a munkába járási és a hazajutási igényeket a módosított menetrendi időszakában is. A társaság folyamatosan méri az utasforgalmat és azonnali hatállyal sűrítő járatokat állít forgalomba, ahol és ameddig ez szükséges. A szabadnapi menetrenden felül indított többletjáratok listája a V-Busz Kft. honlapján érhető el.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com