• 2022. augusztus 12.

Tojásfa a Jeruzsálemhegyen

Az ünnepek közeledtével hagyományteremtő szándékkal tojásfát állítottak a Jeruzsálemhegyen.

A helyi baráti kör férfitagjai húsvéthétfőn a korábbi években locsolni jártak, de erre idén a járvány miatt nem lesz lehetőség. Az ünnepi készülődés jegyében ezért úgy döntöttek, feldíszítenek egy fát a Kiskőrösi ABC előtti téren. Az első tojásdíszek már tegnap délután felkerültek a fára. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, húsvétig a környéken élők vagy az arra járók tovább szépíthetik a jeruzsálemhegyi tojásfát. A tojás fontos húsvéti jelkép: Jézus újjászületését szimbolizálja. A tojásfa Németországból és Ausztriából ered, ahol a hagyományos húsvéti dekoráció része volt, később ezt a szokást átvették az amerikaiak, ma pedig már hazánkban is sokan akasztanak a kerti fa vagy a vázában álló barka ágaira hímes tojásokat.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).