• 2022. augusztus 12.

Tavaszi munkák

2021. március 22. , , ,

Jó ütemben haladnak a tavaszi munkákkal a megyében dolgozó gazdák, a növényfajták közel fele már a földben van, erről számolt be a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke.

Sövényházi Balázs elmondta, a szántóföldi kultúrák jól viselték az elmúlt időszak hideg hajnalait, de a kajszibarack termés mintegy felét ismét elvitte a fagy. A gabonák tekintetében eltolódhatnak a korábbi években kialakult arányok, jelentősen megnőtt ugyanis a kereslet a világpiacon a takarmányfajták iránt. A felvásárlói ár emelkedése befolyásolhatja, hogy jövőre miből vetnek többet a gazdák.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).