• 2022. augusztus 13.

Rendhagyó Víz Világnap

A világjárvány miatt a Bakonykarszt Zrt. az idén már második alkalommal kényszerül rendhagyó módon megemlékezni a Víz Világnapjáról.

A víz védelmére és annak fontosságára a 25. alkalommal hirdette meg a társaság a gyermekintézmények körében igen népszerű pályázatát, melyre több száz értékes alkotás érkezett. A szervezők a díjátadót a járványos helyzetre való tekintettel időlegesen nem tudják a korábbi évekhez hasonlóan megrendezni. A megvalósítás lehetőségéről később értesítik majd a nyertes alkotókat.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).