• 2022. augusztus 12.

Látogatható az arborétum

2021. március 18. , ,

Az ideiglenes szigorításokról szóló kormányrendelet szerint az erdők, a parkok és az arborétumok az adott helyen érvényes helyi intézkedések betartása mellett a korlátozások idején is látogathatók.

Hazánk legmagasabban fekvő angolkertjében, a Zirci Ciszterci Arborétumban például a pénztár és a mosdók környékén kérik mindenképpen a maszk használatát, illetve azokon a helyeket, ahol nem lehet a megfelelő szociális távolságot megtartani. A 20 hektáros területen már számos különleges és jól ismert növény is kinyitotta virágait.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).