• 2022. augusztus 14.

Zöldhulladékgyűjtés

Már meg lehet vásárolni a VKSZ Zrt. ügyfélszolgálatán azokat a barna színű 120 és 240 literes gyűjtőedényeket, melyeket április 1 – től használnak a zöldhulladék elszállítására a VHK Nonprofit Kft. szakemberei. A Haszkovó utcai irodában időpont egyeztetést követően fogadják a veszprémieket.

A hulladékgazdálkodási rendelet alapján áprilistól novemberig havonta egy kijelölt napon viszik el ezentúl a zöldhulladékot. Akiknek többlet zöldhulladékuk keletkezik, vagy nem tudnak élni ezzel a lehetőséggel, továbbra is lehetőségük van zöldhulladékukat a Kistó utcai hulladékgyűjtő udvarban vagy a cseri murvabánya melletti területen is leadhatják.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat csak részlegesen érinti.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2022. augusztus 9-én, kedden a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús eredetű légibombát hatástalanítanak Veszprémben, az Egyetem utcában. A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a robbanótest feltalálási helyének környékét lezárja és kiüríti.

A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések csupán részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórház objektumát. A kórházban tartózkodó betegek épületeken belüli áthelyezésével mind a páciensek, mind pedig dolgozók – a hatástalanítás teljes időtartama alatt – biztonságban lesznek. A részletes tudnivalókat elolvashatják a Csolnoky Ferenc Kórház honlapján (www.csfk.hu) és a Facebook oldalán (www.facebook.com/csolnokyferenckorhaz).